A mai nap nagy dilemmája volt, hogy fagyasztott vagy rendelt, inkább lidlis-hűtős tészta vagy esetleg legyen házi az a bizonyos pizza.
A rendelőssel az a baj, hogy egy idő után megunom, bár a megfelelő feltét választás és persze a megfelelő alkalom újra és újra lenyűgözi az izlelőbimbóimat. De nem most. A fagyasztott azért jó, mert szétfeltétezhetem. Szóval ami van itthon és mozdítható, az megy rá az alaptésztára. De ennek se most jött el az ideje. Mivel lemenni a boltba sincs kedvem, így maradt az a megoldás, hogy megcsinálom magamnak, nem beszélve arról, hogy anyagilag is jobb így. Fel is csaptam a legnagyobb szakácskönyvet:
-Google mutasd az utam!
Jópár recept átnézése után, szembe jött velem egy túl egyszerűnek tűnő, amit apróbb változtatásokkal már készítettem is:
4 dl meleg víz
2 porélesztő
2 tk cukor
60 dkg liszt
4 evőkanál étolaj
2 tk só
A vízbe belekeverem a porélesztőt és a cukrot is. Egy másik edénybe öntöm a lisztet, sót és az olajat. Ezután mindent egybe öntök és jól összegyúrom.
Mondtam, hogy egyszerű. Picit lehet csalni, ha túlságosan ragad a tészta, egy kevés lisztet szórunk rá, majd míg kimosakszunk pihentetjük az így kapott tésztát. Ezután már lehet is nyújtani, megkenni paradicsomos alappal vagy tejfölössel. Esetleg bármi mással!
Vélemény, hozzászólás?